Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

40 Years After (A')

REUNION ‘69
ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
(Σε 3 αυτοτελή επεισόδια)
Κείμενα : Μάρης Παπαευαγγέλου

ΜΕΡΟΣ A'
31 Μαίου 2009 και ώρα 18:00 , Νέα Πέραμος Παραλία Καβάλας, ταβέρνα «ΙΣΑΛΟΣ», (σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα).
Μία συμβουλή μονάχα: μετρημένα τα λόγια σας με την κυρία που σερβίρει γιατί γρατσουνάει. Ο Μίκυ ακόμη γλύφει τις πληγές του.



Στα τραπέζια άδεια πιάτα που κάποτε ήτανε γεμάτα με χταποδάκι λιαστό σχάρας, φάβα ζεστή με γλυκά νεροκρόμμυδα, ντολμαδάκια γιαλαντζί της στιγμής, λευκή ταραμοσαλάτα, γαύρο τηγανητό και καλαμαράκι λουκουμάκι, μαγιάτικο σχάρας, σαρδέλες παντρεμένες, σκουμπρί γούνα τραγανό έξω ζουμερότατο μέσα, σκουπίστε τα σάλια σας γιατί ακολουθεί το καπάκι, ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς της ώρας από την πεθερά της γάτας, για να επαληθευτεί το “balik ye, bal ye” (=ψάρι φάε, μέλι φάε) που λένε και οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.
«Γιώργο συγχαρητήρια για την επιλογή σου».
Οι καρέκλες σε κίνηση πέρα δώθε από τα τρανταχτά γέλια που δρούνε ως χωνευτικό, εξ’ού και ο καταπληκτικός μεταβολισμός μας.
Αραδιαζόμαστε στην προβλήτα για μια τελευταία φωτογραφία που εθελοντές σχίζονται να μας τραβήξουν με αντάλλαγμα να φωτογραφηθούν μαζί μας.

Το λεωφορείο περιμένει να μας επιστρέψει στην καθημερινότητά μας. Πέντε χήνες που ξαποστάζουν στην αμμουδιά παρακολουθούν με απορία τα ανθρώπινα καμώματα. Μερικοί τσιγγάνοι που κάθονται μπροστά στα φορτηγοσπιτομάγαζά τους μας ρωτούν «Είστε της Εθνικής Τράπεζας?». Το σκίτσο του Macedonia Hall στα αναμνηστικά μπλουζάκια μας μοιάζει με αυτό της Εθνικής. Θα πρέπει να επιμεληθούμε του ζητήματος και να ειδοποιήσουμε τον πρόεδρο της Εθνικής κύριο Τάκη (Αράπογλου) να προβεί σε αλλαγή του σήματός τους.
Αποχαιρετούμε και ευχαριστούμε τους Γιώργο και Μιχάλη που επιστρέφουν στην Καβάλα.
Η διαδρομή της επιστροφής μάς βρίσκει λαλίστατους και η ώρα κυλά πολύ γρήγορα. Φθάνουμε στο Anatolia δίχως να το καταλάβουμε με τη δύση του ηλίου και την εκδρομή μας στο βασίλεμά της, πράγμα που δεν ισχύει και για τη διάθεσή μας η οποία έχει φθάσει στο ζενίθ.
Χαιρετούμε και ευχαριστούμε τους φίλους που ήρθαν από πολύ μακριά και από μακριά.
Γεια σας : Λένα, Μάριε, Γιάννη, Αγγελική, Γιολάντα, Νάντια, Λένα. Να έχετε καλό ταξίδι και να μας θυμόσαστε. Οι υπόλοιποι όλο και θα συναντιόμαστε πού και πού και θα τα λέμε.

Ήταν πράγματι μια ωραία εκδρομή που άρχισε ένα συννεφιασμένο μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαίου 2009 στο Morley House του Anatolia όπου μαζευτήκαμε και…………………………………….

Η συνέχεια στο επόμενο τεύχος για να έχουμε κάτι να μας ζεσταίνει τις ψυχές μας τις δροσερές μέρες του φθινοπώρου και να κρατά πάντα αναμμένη μέσα μας τη φλογίτσα που λέγεται «νιότη» ώστε να φουντώνει με την πρώτη ευκαιρία της εκάστοτε συνάντησή μας.

Σημείωση:
Η συμμετοχή του κου Μίκυ Φλωρεντίν στην οργάνωση καθώς και του κου Σταύρου Τσόπογλου ήταν καταλυτικές και τους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους.

8 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ;; ΜΠΑ...ΠΕΡΑΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 45!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ζηλευουμε(ελαφρως)που δεν ειμασταν και μεις εκει,χαιρομαστε ομως πολυ που περασατε τοσο καλα! παντα τετοια και καλλιτερα! δημητρης λυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και κατι ακομη: για τον σταυρο που ειναι και ο πιο ειδικος και ψαγμενος επι των θεματων πληροφορικης και οργανωσης ιστοσελιδων αλλα και για οσους συμφωνουν. προτεινω λοιπον να κανουμε ενα καινουργιο album-annual της ταξης του 69, που θα εχει αριστερα την φωτογραφια του καθενος/-μιας μας απο το παληο και δεξια μια προσφατη. και για τον καθενα μας να υπαρχει χωρος να καταχωρουνται και οποιες αλλες φωτο, δικες του η της οικογενειας του, θελει να στειλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη καλη ιδεα. Ας ψηφιοποιησει λοιπον καποιοσ τις φωτο και ας μου τιε στειλει. Μετα, τα υπολοιπα ειναι ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ' ό,τι φαίνεται η εκδρομή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους εμάς που δε μπορέσαμε να'ρθούμε. Εγώ πάντως, τώρα αισθάνομαι πολύ πιο έντονα την απογοήτευση που αισθάνθηκα όταν διαπίστωσα ότι δε μπορούσα να συμμετέχω στην εκδρομή. Χαίρομαι πάντως ιδιαίτερα που, όπως λέει ο Μάριος, "όλοι βλέπουμε το ποτήρι" κι είμαστε ακόμη δεμένοι όλοι οι 69ers κι εύχομαι και σε άλλα σύντομα!
    Λέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σταυρο θα πρεπει πρωτα να ψηφιοποιηθουν οι παλιες φωτο και μετα νομιζω οτι μεσω διδικτυου για οσους εχουν την δυνατοτητα η για οσους δεν εχουν μεσω καποιου ειδικου (πλαισιο? π.χ.) να προχωρησουμε στην αποστολη των καινουργιων και στην οργανωση του ηλεκτρονικου αλμπουμ. αντε προσφερομαι εθελοντικα στην συντακτικη επιτροπη. κανενας ακομη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενταξει Δημητρη. Ο Αρις εχει ηδη ενα αρχειο απο παλιες φωτο. Θα επιλεξουμε καποιες μαζι και θα δημιουργησω χωρο αναρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισως ειναι καλυτερο να δημιουργθεί ενας χωρος οπου θα αναρτωνται links με Ιστολόγια (blogs) και άλλων συμμαθητών/φίλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή